Κλιματιστικά

Κλιματιστικά

Εγκατάσταση,  Συντήρηση,   Επισκευές,   Μετεγκατάσταση

Η συντήρηση περιλαμβάνει:

 

  • Καθαρισμό φίλτρων αέρα εσωτερικής μονάδας
  • Χημικό και αντιβακτηριδιακό καθαρισμό των στοιχείων εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας με ειδικό αντιμυκητοκτόνο υγρό.
  • Έλεγχο και καθαρισμό αποχέτευσης
  • Έλεγχο ψυκτικού υγρού (freon)
  • Καθαρισμό και έλεγχο ηλεκτρικών και ανεμιστήρα
  • Καθαρισμό λεκάνης συμπυκνωμάτων
  • Έλεγχο διαρροής ψυκτικού υγρού

 

Προσέξτε την Υγεία σας... και την Οικονομία σας!

 

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι το Α και το Ω για τη σωστή λειτουργία του. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να κάνουμε συντήρηση για λόγους υγείας. Μία από τις πιο γνωστές νόσους, που οφείλεται στην κακή συντήρηση των κλιματιστικών, είναι η Νόσος των Λεγεωναρίων. Οφείλεται στο βακτρίριο Legionella, το οποίο αναπτύσσεται κυρίως σε στάσιμα νερά, αλλά και στον πύργο ψύξης των κεντρικών συστημάτων κλιματισμού, καθώς και στα τοιχώματα των σωληνώσεων μεταφοράς νερού. Γι' αυτό, μια φορά το χρόνο, στην αρχή της θερινής περιόδου, θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία συντήρησης καθαρισμός των τοιχωμάτων και του πυθμένα των δεξαμενών αποθήκευσης νερού, καθώς επίσης και σχολαστικός καθαρισμός των δικτύων μεταφοράς νερού.

 

Επίσης, επειδή οι τοπικές εσωτερικές μονάδες ανακυκλώνουν συνέχεια τον αέρα που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο, εάν τα στοιχεία του κλιματιστικού είναι καθαρά, αποφεύγεται η μόλυνση του αέρα και οι δυσάρεστες οσμές. Έτσι, καλό είναι μια φορά το μήνα να καθαρίζονται τα φίλτρα του αέρα σε χλιαρό ή κρύο νερό.

Κάνοντας σωστή συντήρηση έχετε και οικονομικό όφελος!

Και αυτό γιατί όταν το κλιματιστικό είναι βρώμικο, δυσκολεύεται η συναλλαγή θερμότητας μεταξύ του μηχανήματος και του αέρα του χώρου, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η ποσότητα του κλιματισμένου αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αύξηση 30% - 35% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, άσχετα από το εάν είχε λειτουργήσει κατά την προηγούμενη περίοδο ή όχι.